fbpx

България и още 6 страни в ЕС предизвикват голямо безпокойство заради Covid-19

Румъния, Испания, Хърватия, Унгария, Чехия, Малта и България са седемте държави, споменати с тревога днес от Европейския център за контрол и превенция на заболяванията.

Тези страни-членки на Европейския съюз показват развитие на епидемията от Ковид-19, което предизвиква голямо безпокойство и повишен риск от смъртни случаи, предупреди центърът, цитиран от Франс прес и БТА.

В нов доклад за оценка на рисковете европейската агенция, натоварена със задачата да следи епидемиите, се казва, че при тези седем страни се наблюдава „все по-високо съотношение на сериозните случаи или на хоспитализациите“, в съчетание с „вече наблюдавано“ или „възможно скорошно“ увеличаване на броя на смъртните случаи.

„България най-бързо и адекватно реагира и на здравната, и на икономическата заплаха от COVID пандемията“, написа тази сутрин в профила си във Фейсбук премиерът Бойко Борисов.

Новите случаи на заразени с коронавирус у нас за последното денонощие са 160, показват данните на Единния информационен портал. Направените PCR тестове са 3526. Дванайсет души са починали за последното денонощие и общо смъртните случаи от новия коронавирус са вече 779.

Потвърдени с тази инфекция у нас вече са общо 19 283, от тях активните са 4637.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"