fbpx

Имаме достатъчно наши храни за Великденската трапеза

Искам да уверя всички потребители и земеделски производители, че имаме производство на агнешко месо, което е достатъчно да задоволи националното ни потребление. Взели сме всички мерки до пазара да стигне българско прясно месо.

Това заяви земеделският министър Десислава Танева, която призова потребителите да сложат на масата на Велиден български храни.

64 кланици у нас са се възползвали от подкрепата от 7 лв. на агне, за да работят с български производители.

Тя призова земеделските производители да бъдат активни в комуникацията си с бюрата по труда по места, за да наемат безработни за прибирането на реколтата. Първото изпитание ще е розоберът, след това е брането на черешите.

Танева отказа да коментира острата позиция на търговските вериги против предложението да отделят поне 50% от площта си за българска продукция, защото била „пълна с манипулация“ и „за всеки български държавник е унижение да коментира подобна злоупотреба“.

 Ще въведем задължения на всички оператори, които имат представителства в цяла България, в областните центрове, със търговски обекти, да предлагат местна регионална продукция на потребителя. Това е минималното, което сме длъжни да направим като държавници, за да съхраним нашия народ, обобщи Десислава Танева.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"