fbpx

Климатичните промени сред основните теми на „Агра“

Кръгла маса на тема ,,Предизвикателствата и решенията за земеделието, свързани с  климатичните и екологичните промени“ ще се проведе на 20 февруари в Международния панаир Пловдив.

От утре, 19 февруари, там започват традиционните изложби „Агра“, „Винария“ и „Фудтех“.

Председателят на Селскостопанската академия  проф. д-р Мартин Банов ще представи доклада „Новите зелени приоритети в Общата селскостопанска политика,  научни подходи и иновативни решения, свързани с адаптиране към климатичните промени и намаляване на вредните въздействия върху околната среда“.

Селскостопанската академия организира още една кръгла маса – „Как да защитаваме по-добре растенията в променящия се свят“, на 21 февруари. В същия  ден международна конференция ще събере представители на институти и фирми за дебати по темата „Биологичното земеделие – решение за промени в климата“.

Екологичната тема е водеща и за кръглата маса „Тенденции в развитието на хранителната индустрия и опазване на околната среда“ на 20 февруари. В дискусията ще се включат представители на основните браншови сдружения от отрасъла.

„Коронавирус и превенция“ и „Винотерапия“  са основните теми на обществен форум, иницииран от Национална асоциация на децата и младите хора с диабет. Той ще се проведе на 22 февруари.

Гостите на единствения на Балканите мегафорум за агробизнес, вино, храни и оборудване ще видят иновации, демонстрирани от близо 650 компании от 30 държави.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"