fbpx

С близо 30 млн. лв. правят складове за плодове и зеленчуци край Пловдив

Сертификат за инвестиция клас „А“ връчи икономическият министър Лъчезар Борисов на „Балкан агрикалчарал“ ООД в Пловдив.

Дружеството ще изгражда нова производствена и складова база за преработка и складиране на плодове и зеленчуци в Индустриална зона Марица в с. Калековец.

Предвидената инвестиция е за 29.2 млн. лв., ще бъдат разкрити 31 нови работни места. Сертифицираният проект дава възможност с държавни пари да бъде построен път до складовете.

Министърът подписа и договори между Министерството на икономиката и Община Пловдив, както и между министерството и „БТЛ Индъстрийз” за изграждане на инфраструктурата по инвестиционен проект.

Проектът на „БТЛ Индъстрийз” е за фабрика за производство на електронна медицинска апаратура и ще разкрие  80 нови работни места.

На общината бъдат отпуснати 1.02 млн. лв. за изграждане на заявената път до предприятието.

От началото на 2020 г. по Закона за насърчаване на инвестициите са издадени сертификати на 22 проекта (19 проекта за клас „А“, 3 за клас „Б“), на обща стойност 709,4 млн. лв. Те имат потенциал да разкрият 3203 нови работни места, съобщи министърът.

По предварителните данни на БНБ преките чуждестранни инвестиции в България от януари до юли 2020 г. са 1.407 млрд. евро.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"