fbpx

Правото на аборт е бизнес проблем, заявяват от Силициевата долина, подкрепяйки Камала Харис

Рискови капиталисти, обещаващи подкрепа за кампанията на Камала Харис в Белия дом, изброиха свои приоритети, които включват репродуктивните права на жените, изменението на климата и по-приятелската позиция към стартиращите фирми, съобщава Ройтерс.

От около 800 инвеститори на рисков капитал, които са подписали отворено писмо за подкрепа, 225 избраха да опишат подробно причините си да подкрепят кандидата на демократите и политиките, актуални за тях. Документът е видян първо от Ройтерс.

Почти всички смятат, че е било грешка Върховният съд да отмени делото Роу срещу Уейд, което признава правата на аборт. Някои смятат, че това наранява жените на работа.

Това не са социални проблеми. Това всъщност са бизнес проблеми“, казва Лесли Файнзайг, главен изпълнителен директор на Graham & Walker.

Подкрепящите изтъкват, че гледат на вицепрезидента Харис, калифорниец с връзки в Силициевата долина, като на технически грамотен кандидат, готов да се ангажира с индустрията. Те изразяват носталгия по Белия дом на Обама, който преди десетилетие набираше служители от технологичния сектор и го хвалеше. Оттогава политиците във Вашингтон заеха по-критичен тон.

Отвореното писмо, наречено „VC за Kamala“ включва такива рискови капиталисти като Reid Hoffman от Greylock и Vinod Khosla от Khosla Ventures.

225-те, попълнили анкетата с приоритети, са го направиха анонимно. Те са 62% мъже, 66% бели, предимно на възраст от 35 до 64 години. Въпреки че никой не е помолен да предостави партийна принадлежност, сред тези, които се саморазкриха, 70% са демократи, а 30% републиканци или независими, посочват организаторите на анкетата.

Около 97% са искали лидери, които са „запознати с технологии като AI и крипто, за да изградят ефективни регулации“, а почти 92% вярват, че правителството на САЩ трябва да наеме повече технологични таланти, показват резултатите от проучването.

Ройтерс също интервюира предприемачи извън обхвата на проучването, фокусирано върху инвеститорите, за да разгледа какво искат поддръжниците на Харис от Силициевата долина в по-широк план.

По отношение на ИИ се заявява нуждата от умни хора в правителството, които знаят какво да правят и от военна и цивилна страна, които знаят какво предстои“, обобщава Ерик Райс, предприемач и автор на „The Lean Startup“, цитиран от агенцията.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"