fbpx

Без ДДС за хляб, плодове и зеленчуци, предлагат от ПП

От „Продължаваме промяната“ ще предложат хлябът, плодовете и зеленчуците да не бъдат облагани, съобщи депутатът от политическата сила Настимир Ананиев пред „Нова телевизия“, цитиран от „Дневник“.

По думите му зърнопроизводителите са реализирали свръх печалби, които могат да бъдат обложени, а за сметка на това ДДС върху хляба да отпадне.

Предложението е част от мерките, които правителството приема в борбата с инфлацията. Ананиев уточнява, че партията вече е изготвила предложението си, което ще представи на коалиционните си партньори и на Министерството на финансите, от което се очаква да направи изчисления и да каже възможно ли е това да се случи.

Искането да се махне данъкът върху българските плодове и зеленчуци е с цел производителите да станат по-конкурентни на пазара. Така те щели да могат да реализират продукцията си, въпреки по-евтината стока, която идва от чужбина.

Настимир Ананиев коментира още, че „Продължаваме промяната“ иска да се намали ДДС за тока на всички потребители, но не уточни как това може да стане. По думите му Министерство на финансите трябва да каже какво може да изпълни и с какъв наличен ресурс разполага държавата това да се случи.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"