fbpx

Биткойнът изпраща лош април след спад от 16%

Биткойнът спада за трети пореден ден, след като през април отчете най-лошото си месечно представяне от края на 2022 г., съобщава Ройтерс. Това се случва преди решението за лихвения процент от Федералния резерв по-късно и ключовите данни за пазара на труда в САЩ.

Стойността на най-търгуваната криптовалута в света падна с близо 16% през април, слад като инвеститорите отчетоха печалби от силното рали, което доведе цената до рекордни върхове над $70 000.

Последно биткойнът отчете спад с 3,8% до 57 481 долара, което е най-ниското му ниво от края на февруари, докато загубите при етера са по-скромни, спадайки с 2,6% до 2 884 долара, най-слабото от средата на април.

Не се очаква Фед да направи каквито и да е промени в лихвените проценти по-късно днес, но сред инвеститорите се налага мнението, че централната банка може изобщо да не намали лихвените проценти през тази година, нанасяйки удар върху чувствителните към лихвените проценти активи като криптовалути, нововъзникващи пазари акции и облигации или дори определени стоки.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"