fbpx

Европейският автомобилен сектор се нуждае от цялостна индустриална стратегия, за да е конкурентен

Свободната и справедлива търговия е от съществено значение за създаването на глобално конкурентна европейска автомобилна индустрия, докато здравословната конкуренция стимулира иновациите и избора за потребителите.

Това посочват от Асоциацията на европейските производители на автомобили (ACEA) по повод решението на ЕС да се наложат окончателни изравнителни мита върху вноса на електрически автомобили, произведени в Китай.

Изтъква се обаче, че свободната и справедлива търговия е от съществено значение за осигуряване на равни условия за всички конкуренти, но това е само един аспект на глобалната конкурентоспособност.

За да може европейският автомобилен сектор да бъде конкурентоспособен в глобалната надпревара за електрически превозни средства, цялостната индустриална стратегия е от решаващо значение, както се подчертава в доклада на Драги, отбелязват от АСЕА.

Това включва осигуряване на достъп до критични материали и достъпна енергия, създаване на последователна регулаторна рамка, разширяване на инфраструктурата за зареждане и зареждане с водород, предоставяне на пазарни стимули и справяне с различни други ключови фактори, се посочва още в позицията.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"