fbpx

Мъск обяви силен потребителски ръст на X (Twitter)

Илън Мъск обяви, че месечните потребители на платформата за социални медии X, известна преди като Twitter, са достигнали „нов връх“ и сподели графика, която показва над 540 милиона потребители, информира Ройтерс.

Публикацията на Мъск в X относно броя на потребителите идва в момент, в който компанията преминава през организационни промени и се стреми да увеличи приходите от реклама, които спаднаха през предходния месец.

Това е и последният от поредица от коментари на шефове в X, които твърдят, че платформата се използват силно, след като Meta Platforms стартира на 5 юли конкурентния Threads.

Twitter бе с 229 милиона активни потребители месечно през май 2022 г., според изявление, направено преди закупуването на фирмата от Мъск през октомври. Мъск публикува през ноември, че X има 259,4 милиона активни потребители дневно.

Откакто пое управлението, Мъск бързо премина през редица продуктови и организационни промени. Компанията пусна проверената синя отметка като платена услуга и започна да споделя част от продажбите на реклами с избрани създатели на съдържание в платформата.

През май Мъск назначи бившия рекламен шеф на NBCUniversal Линда Якарино за главен изпълнителен директор на X, сигнализирайки, че продажбите на реклами са приоритет, въпреки че платформата работи за увеличаване на приходите от абонаменти.

Мъск посочи по-рано този месец, че паричният поток на X е отрицателен поради почти 50% спад в приходите от реклама и голямото дългово натоварване, без да предлага подробности, добавя агенцията.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"