fbpx

Мъск защити петрола и газа… в краткосрочен план

Петролът и газът не трябва да бъдат демонизирани в средносрочен план, заяви основателят на Tesla Илон Мъск, но уточнявайки, че е важно да се намалят въглеродните емисии, за да се запази планетата, съобщава Ройтерс.

По време на събитие, организирано от партията на италианския премиер Джорджа Мелони „Италиански братя“, Мъск коментира: „Алармата за изменението на климата е преувеличена в краткосрочен план“, добавяйки, че екологичното движение може да е отишло твърде далеч, карайки хората да губят вяра в бъдещето.

Мъск посочи, че се смята за природозащитник и че е важно в дългосрочен план индустриите да намалят милиардите тонове въглерод, който вземат от земята и освобождават в атмосферата чрез изгаряне на изкопаеми горива.

Запитан дали неговите компании ще инвестират в Италия, Мъск каза, че е притеснен от намаляващата раждаемост в страната. „Мисля, че Италия е чудесно място за инвестиране, но искам да подчертая, че се тревожа за ниската раждаемост. Ако работната сила намалее, тогава кой ще работи в страната“, заявява той, цитиран от Ройтерс.

Той призова италианското правителство да създаде стимули за семействата да имат повече деца, като добави, че една страна не може да разчита само на имиграционни потоци, за да запълни празнината.

Ройтерс отбелязва, че Италия е заделила около 1 милиард евро в бюджета за следващата година за справяне с демографската криза. Раждаемостта в Италия миналата година спада за 14-а поредна година и е най-ниската от обединението на страната през 1861 г.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"