fbpx

МФ разработва промени в Закона за хазарта

Дни, след като стана ясно, че хазартният бранш е притеснен от нова инициатива на техни колеги, от министерството на финансите съобщиха, че работна група към ведомството ще подготви промени в Закона за хазарта, насочени към ограничаване на рекламата на хазартна дейност в близост до училища, обществени сгради и агресивно телевизионно съдържание, както и срещу дейността на нелегалните сайтовете за хазартни игри и срещу възможностите за изпиране на пари чрез хазартна дейност.

Това е договорено на днешна среща на министъра на финансите Асен Василев и ръководството на Националната агенция за приходите с представители на четирите най-големи организации на хазартната индустрия – Българската асоциация на хазартните дейности, Сдружението на организаторите на хазартни игри и дейности, Асоциацията на игралната индустрия в България и Българската гейминг асоциация. В срещата участваха и представители на Българския спортен тотализатор (БСТ) и на Асоциацията на българските радио и телевизионни оператори.

В работната група ще участват представители на МФ, НАП, БСТ и четирите организации на игралната индустрия.

Василев изтъква, че е необходима допълнителна регулация в сектора, но промените трябва да станат в диалог с бранша. Представителите на игралната индустрия заявиха, че вземат мерки за саморегулация в сектора, но трябва тези регулации да се отразят в законови норми.

Припомняме, публикация на Mediapool разкри, че хазартният сектор се събира на спешна среща, на която да бъде обсъдена нова идея на компанията „Алфабет Гейминг“. Става въпрос за партньорска (афилиейт) програма, чийто замисъл е в търговски обекти из цялата страна – кафенета, барове и др., да се разположат терминали (киоски) за онлайн залози.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"