fbpx

Moody’s повиши рейтинга на презастрахователните компании

Рейтинговата агенция Moody’s подобри своята перспектива за глобалните презастрахователи от стабилна до положителна, съобщава агенцията, цитирана от Ройтерс. Сред причините за това са по-високите цени и по-рестриктивните политики на презастрахователите, заедно със стабилния доход от инвестиции.

Презастрахователите са повишили лихвите си и са изключили някои бизнеси през последните години в отговор на резки загуби от пандемията COVID-19, войни и природни катастрофи. По-високите лихвени проценти повишават съответно приходите от инвестиции на презастрахователите.

„Очакваме цените за презастраховане на имущество да останат благоприятни“, казва Брандън Холмс, старши кредитен служител в Moody’s, цитиран от Ройтерс.По думите му, солидните баланси ще помогнат на презастрахователите да издържат на потенциално високи загуби от катастрофи.

Купувачите на презастраховане очакват повишаването на цените на презастраховането на имущество да се забави през следващата година, но това става след години на „значителни“ увеличения на ставките, според годишното проучване на Moody’s сред глобалните презастрахователи на имущество и злополука.

Ройтерс информира още, че следващата седмица презастрахователите се събират на годишната си конференция в Монте Карло, за да договорят сделки със застрахователите за ключовата за подновяване дата 1 януари.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"