fbpx

Отварят университетите

Отварят висшите учебни заведения и присъственото обучение в университетите ще бъде възобновено. Това заяви просветният министър проф. Николай Денков на брифинг, на който представи приоритетите във ведомството.

По думите му „има пълно съответствие между позицията на съвета на ректорите, министерството на образованието и министерството на здравеопазването. При първа възможност присъствените занятия ще бъдат възобновени. Очаква се заповед за това на здравния министър„. Всеки ректор ще може да прецени как да организира завръщането в аудиториите, уточни просветният министър.

Припомняме, ВУЗ-овете останаха сред малкото затворени от локдауна институции, изпреварени дори от нощните заведения, клубовете, дискотеките и игралните зали.

Успешно приключване на учебната година, което включва спокойно провеждане на държавните зрелостни изпити, националното външно оценяване и приема след основно образование. Преглед и анализ на резултатите от дистанционното образование и подготовката за учебната 2021 – 2022 г., това са двата основни приоритета в училищното образование.

Министърът отбеляза, че всички теми в образованието се обсъждат със социалните партньори и министерството на здравеопазването. Той е казал на здравния министър личното си мнение, но значение има всички институции да са единодушни, защото досега това беше проблем, имаше разнопосочни мнения, изтъква проф. Денков.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"