fbpx

Румънски стартъп за очила за незрящи набра за ден €1 млн. от частни инвеститори

Румънският стартъп lumen, посветен на подобряването на мобилността за незрящите и хората с увредено зрение, е набрал 1 млн. евро от частни инвеститори за рекордно кратко време – един ден, съобщава SeedBlink, платформа за управление на собствен капитал и инвестиции.

По време на презентацията пред 600 инвеститори е представен трансформиращия потенциал на очилата за незрящи на .lumen, които използват технологията за автономно движение на пешеходци (PAD AI), възпроизвеждаща функциите на кучето водач. Този новаторски подход към помощните технологии е привлякъл вниманието на инвеститорите, довело до бързото постигане на целта от 1 млн. евро.

Успехът на този рунд на финансиране беше подпомогнат от SeedBlink, цялостната платформа за управление на собствен капитал и инвестиции. Стабилната европейска инфраструктура на SeedBlink и пълният набор от услуги осигуриха идеалната среда за .lumen да привлече и осигури ефективно инвестиции. Платформата на SeedBlink дава възможност на европейските технологични компании да имат достъп, да управляват и да търгуват със собствен капитал на всички етапи от растежа си, като рационализира инвестиционния процес и подкрепя компании като .lumen във всеки етап от тяхното развитие.

Дейността на lumen е подпомогната от ключови партньори-инвеститори, като Европейския съвет по иновациите и фонда Venture to Future, които подкрепиха рунда с 4 млн. евро от общо 5 млн. евро. Набраните средства ще подпомогнат в стратегически план на .lumen, включително чрез пускането на лимитирана серия през четвъртото тримесечие на 2024 г. и навлизането на пазара в САЩ през четвъртото тримесечие на 2025 г. Компанията има за цел да продаде 10 000 устройства до края на 2026 г., като осигури независимост и безопасност на хората с нарушено зрение по целия свят.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"