fbpx

Започват ревизии на собственици и ползватели на луксозни автомобили

Започват проверки на собственици и ползватели на луксозни автомобили. Това става ясно след среща на и.ф главен прокурор Борислав Сарафов, главния секретар на МВР Живко Коцев и изпълнителния директор на НАП Румен Спецов.

Работното съвещание е набелязало мерки за ограничаване на тежките пътнотранспортни произшествия, причинени от системни нарушители на Закона за движениe по пътищата. Коментирано е, че необходим институционален отговор спрямо водачите на МПС, които целенасочено нарушават правилата за движение, демонстрирайки явно неуважение към обществото и законоустановените правила посредством разпространяването на снимки и видеосъдържание на шофиране с многократно превишена от допустимата скорост и др.

Предстои в кратки срокове органите на МВР да установят и изготвят база данни на водачи на МПС, които многократно са нарушавали правилата за движение по пътищата. За целта ще се използва както системата на „Пътна полиция“, така и камерите за видеонаблюдение на общините и на Агенция „Пътна инфраструктура“.

В тази връзка е констатирано, че са зачестили случаите на тежки пътнотранспортни произшествия, причинени от водачи на автомобили, които управляват луксозни МПС, без да е установен произходът на средствата за тяхното придобиване.

Затова започват ревизии на собственици и ползватели на луксозни и мощни автомобили, за които има данни, че произходът на средствата може да е от нерегламентирана дейност.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"