fbpx

Достъпни са новите модели на IBM за изкуствен интелект

IBM пуска най-новата версия на своите модели за изкуствен интелект, предназначени за бизнеса, в стремеж да се възползва от нарастването на предприятията, които възприемат генеративна AI технология, съобщава Ройтерс.

Моделите „Granite 3.0“ са с отворен код, подобно на други версии в семейството Granite модели на IBM от AI модели. Този подход се различава от конкуренти като Microsoft, които таксуват клиентите за достъп до техните модели.

На свой ред IBM предлага платен инструмент, наречен Watsonx, който помага за стартиране на модели в центрове за данни, след като са били персонализирани.

Някои варианти на новите модели Granite са налични от днес, 21 октомври, за търговска употреба на платформата Watsonx. Избор от тези модели също ще бъде наличен на Nvidia от разделите от софтуерни инструменти, които позволяват на бизнеса да включва AI модели.

Новите модели Granite са обучени с помощта на лидера в чипове за изкуствен интелект Nvidia H100 графични процесори (GPU), отбелязва Дарио Гил, директор на изследванията на IBM, цитиран от Ройтерс.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"