fbpx

България с ключова стъпка към преговори за членство в ОИСР

Служебният ни кабинет прави ключова стъпка към започване на преговори за членство в Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР). Това е важен знак, че България може да бъде достойно представена на международната сцена, да участваме във вземането на решенията и в световните процеси.

Това заявява от Париж вицепремиерът Атанас Пеканов, който е в делегацията ни за участие в среща на министрите на ОИСР, провеждаща се на  5 и 6 октомври във френската столица. България за първи път участва присъствено в това важно заседание.

Членството ще ни помогне да заздравим и засилим икономическите ни партньорства, чрез обмяна на опит за най-добрите практики в сферата на икономическата и социална политика, където не винаги сме вземали най-добрите мерки в последните години. В програмата на срещата виждаме, че в световен мащаб парите и финансите вече са обвързани в контекста на зелените политики и е важно да участваме в дискусиите„, коментира още Пеканов.

Вицепремиерът подчертава, че членството ни в ОИСР ще даде възможност на България да предлага своите аргументи за икономическото развитие на света, както и да се учи от най-добрите. „Така ние най-после ще можем достойно да защитаваме собствените си интереси, да работим мнението ни да бъде чуто и да имаме място на масата на големите, а не да наблюдаваме отстрани. Ще чертаем по-успешно бъдещето си„, изтъква още Пеканов.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"