fbpx

Броят газово-петролните находища на Азербайджан в Каспийско море

В рамките на сътрудничеството между SOCAR и „DeGolyer and MacNaughton“ е започнала работата по преброяването на 27 находища според класификацията SPE-PRMS в азербайджанския сектор на Каспийско море, пише blacksea-caspia.

Държавната нефтена компания на Азербайджан (SOCAR) съобщава, че президентът на SOCAR Ровшан Наджаф се е срещнал с председателя и главен изпълнителен директор на „DeGolyer and MacNaughton“ – Джон Уолъс.

По време на срещата е било отбелязано продължаващото сътрудничество от 2017 година насам за изчисляване на въглеводородните ресурси на стратегически находища в съответствие с международните стандарти от страна на „DeGolyer and MacNaughton“, както и за моделирането на находища.

Припомняме, през 2017 година SOCAR и американската консултантска компания „DeGolyer and MacNaughton“, специализирана в нефтения и газовия сектор, сключиха споразумение за сътрудничество, предвиждащи анализ и техническа поддръжка с цел повишаване на ефективността на процеса на разработване и добив на петролните и газовите находища на SOCAR.

Според подписания документ „DeGolyer and MacNaughton“ ще предоставят услуги за продуктивно управление на нефтени и газови съоръжения в съществуващите и използвани дълго време находища на SOCAR.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"