fbpx

Живко Тодоров поема ББР, търсят се още директори

Министърът на икономиката Емил Караниколов потвърди в ефира на Би Ти Ви, че Живко Тодоров е новият изпълнителен директор на Българската банка за развитие.

Решението за промени в управителния съвет на банката е взето на 7 април от Надзорния съвет – ден преди премиерът Бойко Борисов да обяви, че е поискал от министрите Караниколов и Горанов смяна на цялото ръководство на ББР, заедно с главния изпълнителен директор Стоян Мавродиев. 

По думите на Караниколов законът изисква между 3 и 5 изпълнителни директори, сред които ще бъде избран главният. За момента има само един нов – Тодоров, а банката функционира със старото си ръководство.

Клуб Z цитира протокол от решение на УС от 6 април, в който става дума за „овластяване на нов член на УС да представлява и управлява Българска банка за развитие АД“, а именно Живко Тодоров.

От Търговския регистър става ясно, че одобрение за новото попълнение в ББР и ръководния й орган има и от БНБ. Заявление в УС на ББР за разрешение да се появи нов член и изпълнителен директор в лицето на Тодоров е постъпило в БНБ на 30 март от председателя на надзорния съвет на ББР Лъчезар Борисов, който е зам.-министър на икономиката. Разрешението от страна на БНБ това да се случи е от 2 април, допълват от Клуб Z.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"