fbpx

Мъск обещава Tesla да постигне целите си за милиардните капиталови разходи

От Tesla обявиха, че нейните капиталови разходи за 2023 г. ще надвишат целта от 7 до 9 милиарда долара, поставена по-рано тази година, тъй като производителят на електрически превозни средства увеличава производството в заводите си и се подготвя да пусне нови модели, информира Ройтерс.

Очаква се автомобилният производител да започне доставките на своя обновен компактен седан Model 3 и Cybertruck, вдъхновен от „Blade Runner“ през последните три месеца на годината, след фабрично преоборудване през третото тримесечие, намалило доставките и печалбите.

Разходите на компанията обаче се очаква да се върнат в диапазона от 7 милиарда и 9 милиарда долара през следващите две години, показва регулаторна документация.

Tesla се колебае относно плановете си за фабрика в Мексико, тъй като се бори с бурната икономическа перспектива, коментира изпълнителният директор Илон Мъск, цитиран от Ройтерс. Той предупреждава още, че покачващите се лихвени проценти могат да повлияят на търсенето в Tesla, в допълнение към ценовата война, която подкопава маржа тази година.

В публикация в X Мъск посочва, че Tesla рекламира в малък мащаб, който ще се увеличавае, докато се прецени какво работи най-добре. Думите са по повод това, че Мъск отвори вратата за реклами по-рано тази година, като се обърна към Tesla, която години наред избягваше да рекламира и разчиташе на индивидуалните качества на Мъск и на ентусиазма на клиентите си.

Акционерите на Tesla – включително Гари Блек, управляващ партньор на The Future Fund, който притежава акции на Tesla – призоваха автомобилния производител да рекламира, заявявайки, че намаленията на цените са имали само ограничено въздействие върху търсенето.

Акциите на Tesla се понижиха с близо 1% в предпазарната търговия, но като цяло пазарът е по-слаб.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"