fbpx

Наши камиони блокирани във Великобритания

Наши камиони са блокирани във Великобритания, след като Франция е затворила и сухопътните граници с Обединеното кралство. Това е информирал транспортният министър Желязков на съвещание при премиера Борисов, съобщават от „Дондуков“ 1.

Отправено е искане към френския министър на транспорта да осигури транзитно преминаване на българските камиони.

Росен Желязкова акцентира, че министерството следи непрекъснато и кои други държави са затворили въздушните, сухопътните и морските си граници с Великобритания и докога са ограниченията.

Стана ясно още, че въведената 10-дневна карантина за лица, пристигащи от Обединеното кралство ще е в сила до 31 декември.

България е готова да разреши полетите от Великобритания, след като здравните експерти на ЕС и нашата страна докладват решения за справянето на общността с новия щам на COVID-19 след проведеното днес заседание на Механизма за интегрираните договорености за реакция на политическо равнище в кризисни ситуации (IPCR).

Борисов дори е наредил на външния министър Захариева да бъде в постоянен контакт с посланика ни в Лондон. „Ден по-рано да се окаже, че този вирус (новият щам, б.р.) не е това, за което се говори, веднага ще възстановим полетите“, категоричен е премиерът.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"