fbpx

Промени: Нов шеф на Агенцията по храните и временен СД на „Летище София“

Христо Вълчанов е освободен като изпълнителен директор на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) и на длъжността е назначен проф. д-р Христо Даскалов със заповед на министър-председателя Кирил Петков, съобщи правителствената пресслужба.

Проф. Даскалов е завършил ветеринарна медицина в Московската ветеринарна академия с пълно отличие и златен медал. Има 35-годишен професионален стаж като учен, експерт и специалист в областта на безопасността и контрола на храните, както и биология и болести на хидробионтите. В последните десет години е ръководител на Националния център по безопасност на храните към БАБХ.

Зам.- председател е на Селскостопанската академия в периода май 2015 – април 2017 г.

Преподавал е в СУ „Св. Климент Охридски“, Лесотехнически университет и Тракийски университет. Лектор е в програма на ЕС „Better Training for Safer Food“ (BFSA).

От транспортното ведомство пък съобщават за промени в Съвета на директорите на „Летище София“ ЕАД.

Като членове на Съвета на директорите са освободени Христина Янкова, Иван Димитриев и Христо Ханджиев. До провеждането на конкурсна процедура на тяхно място са назначени Димитър Асенов, Красимир Пешев и Милен Христов.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"