fbpx

Радев връчи мандата на Василев: предупредих ви, че статуквото ще потърси реванш

Президентът Румен Радев връчи на настоящия вицепремиер и финансов министър в оставка Асен Василев проучвателен мандат за съставяне на кабинет. Василев бе номиниран от „Продължаваме промяната“ за премиер на евентуално тяхно второ правителство. Асен Василев ще има срок от една седмица да представи на президента изпълнен мандата с имена на министри и структура на министерски съвет, които после да защити пред парламента и да осигури мнозинство за грасуването му в пленарна зала.

Връчвайки мандата Радев посочи, че страната ни се намира в тежка икономическа, политическа и социална криза, а от последните дни и във външно-политическа. Държавният глава отбеляза, че когато е връчвал след последните избори мандат за съставяне на кабинет на „Продължаваме промяната“ е предупредил, че ако още в първите си 100 дни правителството не предприеме решителни действия за промени в съдебната власт, статуквото ще потърси своя реванш.

Приемайки проучвателния мандат Асен Василев заяви, че в кризите, в които се намираме е важно да има работещ кабинет, който да работи в интерес на гражданите, а не на статуквото и да защитава единствено българския национален интерес.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"