fbpx

Румен Спецов върнат като шеф на НАП

Румен Спецов отново става шеф на НАП. Това реши по време на първото си заседание избраното вчера редовно правителство „Денков – Габриел“. Припомняме, Спецов бе начело на НАП в периода май 2021 г. до август 2022 г.

Кабинетът освободи от длъжност настоящия изпълнителен директор на приходната агенция Борис Михайлов, поради „влошаване на събираемостта на приходите от ДДС“. Последните данни от финансовото министерство наистина сочат спад на постъпленията от ДДС, но служебният кабинет отдаваше това на намалените ставки за редица дейности, както и спадане цените на горивата.

В съобщението се посочва, че Румен Спецов е висококвалифициран експерт с дългогодишен опит в Националната агенция за приходите и в областта на данъчната политика и законодателство, както и защитата на националната сигурност.

Завършил е Стопанската академия „Д. А. Ценов“ – Свищов със специалности „Икономика и търговия“ и „Вътрешен финансов контрол“, Академията на Министерството на вътрешните работи със специалност „Защита на националната сигурност“.

В периода 2001 – 2015 г. е заемал различни експертни и ръководни длъжности в Националната агенция за приходите. Професионалният му опит е свързан с анализ и разследване на данъчни измами, оценяване на риска на търговските сектори, съвместна работа с ДАНС, прокуратурата и чуждестранни партньорски организации и служби. Бил е консултант в областта на финансите и данъчното законодателство.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"