fbpx

Руското посолство иронизира желанието ни да посрещаме руски туристи

Вероятността от срив на зимния и летния туристически сезон у нас, свързан с руски и украински групи е огромен. От бранша днес коментират, че започват отказите от зимни резервации, а след като България затвори въздушното си пространство за руски авиокомпании, намаляха и надеждите за летния сезон. Украински туристи също не се очакват, предвид трагичните събития в страната след руското военно нахлуване.

Посолството на Русия у нас затвърди мрачните перспективи пред туристическия ни сектор. В публикация на фейсбук страницата си посолството изтъква:

„Във връзка със затварянето на въздушното пространство на България за руските авиационни компании, си припомняме за неотдавнашните разговори с българските партньори, оплаквали се от намаляването броя на руски туристи в местните курорти.
Такива политически маневри едва ли ще укрепят представата на нашите сънародници за гостоприемствотоа на българите. Идва ни наум само старата поговорка: „за да вбеся тъщата, ще си измръзна ушите“
.

Публикацията недвусмислено е илюстрирана със снимка на пълното с туристи летище в Анталия. Припомняме, Турция е сред страните, които не осъждат руската инвазия, поддържат контакти с Москва, а също така отказа да затвори Босфора за руски военни кораби.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"