fbpx

Софтуерни проблеми засягат 59 хиляди Tesla по света

Германската агенция по пътищата съобщи, че изтегля моделите Y и 3 на Tesla поради повреда в системата за автоматично спешно повикване, засягащо 59 000 превозни средства по целия свят, предава Ройтерс.

Надзорният орган на KBA заяява на уебсайта си, че софтуерен дефект е причинил повреда на eCall, който е проектиран да се свързва автоматично с екипите за спешно реагиране в случай на сериозна авария.

Германският регионален телевизионен оператор Rundfunk Berlin-Brandenburg, обслужващ региона, дом на германския модел Y на Tesla и завода за производство на батерии близо до Берлин, съобщи първи за изтеглянето в събота.

KBA обявяват, че 59 129 превозни средства са засегнати в световен мащаб, но не уточняват колко от тях са регистрирани в Германия.

Софтуерният проблем е допълнително главоболие за главния изпълнителен директор Илон Мъск, след като Tesla в заяви, че е доставила 17,9% по-малко електрически превозни средства през второто тримесечие спрямо предходното тримесечие, тъй като локдауна в Китай, свързан с COVID 19, прекъсна веригата за производство и доставки, съобщава още Ройтерс.

Мъск обяви миналия месец, че новите фабрики на Tesla в Тексас и Берлин „губят милиарди долари“, докато се борят да увеличат производството, поради недостиг на батерии и проблеми с китайските пристанища.

Националната администрация за безопасност на движението по пътищата на САЩ в началото на юни обнови своето проучване в 830 000 превозни средства Tesla с усъвършенствана система за подпомагане на водача Autopilot, необходима стъпка, преди да може да поиска изтегляне.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"