fbpx

Amazon се ангажира с „Warhammer 40,000“

Amazon.com ще представи популярната фентъзи игра „Warhammer 40,000“ на филмови и телевизионни екрани, след като отделът за съдържание на технологичния гигант постигна споразумение с Games Workshop Group, съобщи британският разработчик на игри, цитиран от Ройтерс.

Сделката, чиито финансови подробности не са разкрити в изявлението на Games Workshop, подчертава стремежа на Amazon да се възползва от стрийминг бума и да се изправи срещу конкуренти, включително HBO Max и Netflix.

Той също така следва скъпата предистория на Amazon на J.R.R. Романите на Толкин „Властелинът на пръстените“ – „Пръстените на властта“, който постави рекорден дебют през септември за поредица на Prime Video.

Базираната в Обединеното кралство Games Workshop заяви, че Amazon ще развие своята интелектуална собственост във филмови и телевизионни продукции, като добави, че също така ще предостави права за мърчандайзинг на американската компания, започвайки с вселената „Warhammer 40,000“.

Games Workshop прави настолни фентъзи и футуристични бойни игри, включително „Warhammer 40,000“, чието действие се развива през 41-вото хилядолетие.

Според медийни съобщения, цитирани от агенцията, актьорът Хенри Кавил може да участва в новия проект, ден след като потвърди, че няма да се завърне като „Супермен“ във Вселената на DC и след излизането му като „Гералт от Ривия“ в „The Witcher“ на Netflix .




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"