fbpx

Най-големият риск за лева днес е министърът на финансите

В няколко свои поста във фейсбук бившият зам. финансов министър и депутат Георги Кадиев коментира изявленията и действията на финансовия министър Велкова…

Слушам финансовият министър Велкова по БНТ. След като вчера еднолично саботира доверието във валутния борд и курса на лева, април започвала разяснителна кампания за влизане в еврозоната??? На луди ни направи….

МФ са се стреснали от кампанията на политиците колко много разходи ще се направят и искат да вкарат МВФ като „лошото ченге“. Вместо това да си оправят НАП, защото положението с приходите по ДДС хич не е розово….

Прочетох доклада на финансовия министър. Трябва моментално да бъде поискана и приета оставката й за всяване на паника сред населението, умишлено саботиране на валутния борд и бъдещето ни в еврозоната. Щял да се промени курсът на лева? Ами ако хората се втурнат към банките да сменят левове? Само това ни трябва….

В момент, в който в САЩ гърмят банки, акции на банки в Европа се срутват, Креди Сюис ще изкара (може би) до петък, преди да я спаси швейцарското правителство, петролът се срина с 8% и всички правителства успокояват пазара, да се изтъпани с този доклад и да бъде пуснат „тайно“ на медиите е престъпление.

Първо, довчера щяхме да влизаме в еврозоната. Днес сме пред фалит? Представете са как гледат на нас в ЕЦБ и ЕК. Второ, кой инвеститор ще дойде в България, като прочете, че сме пред фалит, с разклатен борд и лев?

Трето, имало риск за курса на лева? Така ли се говори? Ами ако народът се втурне към банките?

Четвърто, докладът е изкаран абсолютно ненужно насред предизборна кампания, 2-3 дни след като Борисов е казал „фалираха държавата“? Случайно? Не, координирано е. Срам….

Най-големият риск за лева днес е министърът на финансите. Не си теглете парите и не ги обръщайте в евро. Само ще плащате комисиони на банките. Тя скоро няма да е министър, надявам се.
Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"