fbpx

Фарове за „Мерцедес“ ще правят край Пловдив

В индустриална зона в Куклен ще се произвеждат фарове за „Мерцедес“. Производствената база на турската компания „Одело Фарба България“ беше официално открита от премиера Бойко Борисов, заместника му Томислав Дончев, министъра на икономиката Емил Караниколов и посланика на Турция в България д-р Хасан Улусой.

Първата копка на високотехнологичното предприятие беше направена през лятото на 2018 година. 40,6 милиона евро е инвестицията, която ще се вложи на етапи в три завода. Около 400 души ще работят в модерната база.

„Одeлo Фapбa Бългapия“ e чacт oт Вауrаktаrlаr Grоuр. Оcвeн „Мерцедес“ сpeд ocнoвнитe му клиeнти са „Ауди“, „Бентли“, „Порше“, „Волво“.

„Пътят Пловдив-Асеновград стана много хубав. От Пловдив до Истанбул и от Пловдив до Виена и Мюнхен се кара по права линия. Индустриалните зони, които изградихме са разпродадени“. Това каза министър-председателят по време на събитието. Той припомни, че само преди седмица е прерязана лентата и на новия завод на Бош в България, където ще бъдат разкрити над 200 работни места.

„Най-скъпото оборудване за всички електрически автомобили се пише в България, 40 човека в софийския център измислят дизайна, който работниците произвеждат“, похвали се Борисов.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"