fbpx

Надежда стимулира долара и лирата

Надеждите за напредък в разрешаването на търговския спор между Вашингтон и Пекин подкрепиха американския долар и азиатските валути във вторник. Канадският долар се повиши на фона на вероятна победа на управляващата Либерална партия на парламентарни избори, предаде Ройтерс.

Паундът се покачи с 0.2% до $1.2984. Търговците очакват следващия ключов вот в британския парламент, който ще определи следващата стъпка в процеса на Brexit.

Заместник-министърът на външните работи на Китай Ле Ючен обяви напредък в преговорите със САЩ. Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви вчера, че усилията за разрешаване на търговския спор се развиват добре.

Икономическият съветник в Белия дом Лари Кудлоу каза, че митата, които трябва да влязат в сила през декември, могат да бъдат отменени, ако търговските преговори продължат в правилната посока.

Американският долар се засили леко спрямо японската йена, като преди това достигна седмичен връх от 108,72 йени. Той също се повиши от двумесечно дъно спрямо еврото, стабилизирайки се на 1.1153 долара, и леко падна спрямо кошница от основните валути до 97.280.

Новозеландският долар се повиши с 0,34% до 0,6428 долара, докато австралийският долар се покачи с 0,1% до 0,6877 долара.

Канадският долар достигна тримесечен връх от 1,3071 долара след съобщения, че премиерът на Канада Джъстин Трюдо ще остане на власт след парламентарните избори, които бяха белязани от напрегната борба.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"