fbpx

Агенцията по храните започва масови проверки

Засилени проверки из цялата страна, които ще продължат до 3 януари, започва Българската агенция по безопасност на храните.

Те са по повод предстоящите празници Коледа и Нова година, като инспекторите от отдели „Контрол на храните“ във всички областни дирекции ще проверяват предприятията за производство, обектите за търговия на едро и дребно с храни, заведенията за обществено хранене, пазарите и борсите в цялата страна.

Активно ще се проверяват произходът, сроковете на годност и правилното съхранение на суровини и храни, и тяхното етикетиране. Ще се инспектира също съответствието на обектите с изискванията на действащото законодателство.

По време на проверките ще бъде обърнато специално внимание върху осигуряването на подходящи условия за измиване и дезинфекция на работния инвентар, съоръжения за измиване и подсушаване на ръцете и използването от персонала на подходящо работно облекло, лични предпазни средства и дезинфектанти (биоциди) с доказано вирусоцидно или частично вирусоцидно действие.

БАБХ предоставя „горещ телефон“ 0700 122 99, на който гражданите могат да подават жалби и сигнали, както и онлайн през платформата на сайта на институцията.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"