fbpx

Amazon пусна нов продукт за борба с фалшивите стоки

Amazon стартира своята борса за борба с фалшифицирането, съобщава Ройтерс. Това е инициатива за подпомагане на магазините за търговия на дребно да етикетират и проследяват фалшификати на пазара като част от усилията на гиганта за електронна търговия да се справи с организираната престъпност на своята платформа.

Онлайн пазарите в Съединените щати, включително Amazon, се сблъскват с препятствия при задържането на фалшификаторите извън техните платформи и фалшивите стоки от влизане в техните складове. Новата програма имитира програми за обмен на данни от индустрията на кредитните карти, за да открие измамници и да идентифицира техните тактики.

Магазините и продавачите на пазара на Amazon могат анонимно да предоставят информация и записи, отбелязващи фалшификатори, в база данни на трета страна или да използват базата данни, за да избегнат бизнес с лоши участници.

Смятаме, че е изключително важно да споделяме информация за потвърдени фалшификатори, за да помогнем на цялата индустрия да спре тези престъпници по-рано“, заявява Дхармеш Мехта, вицепрезидент на Amazon.

Базираният в Сиатъл гигант за търговия на дребно стартира инициативата за борба с фалшифицирането през 2021 г. с неразкрит брой магазини за облекло, стоки за дома и козметика, където фалшифицирането е най-често срещано.

Като част от други усилия за борба с фалшифицирането, Amazon работи и с митническата и гранична служба на САЩ по пилотен проект за данни, който помага на компанията да идентифицира и насочва пратки за електронна търговия с ниска стойност, които може да са фалшиви стоки или да нарушават други разпоредби.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"