fbpx

Британците на път да се сбогуват с евтината храна

Дългогодишният обичай на британците да купуват евтини продукти можe скоро да се промени. Така инфлацията на хранителните продукти може да достигне двуцифрено число, след което евтината храна завинаги ще изчезне от рафтовете на магазините. За това предупреждава Ранджит Сингх Бопаран, собственик на 2 Sisters Food Group, по известен като „птичия рал“, цитиран от Газета ru..

Сега в Британия възникна тежка ситуация във веригата на доставките, която е резултат от последиците от кризата с пандемията и Брекзит. Заради това в страната не достигат шофьори на камиони, складови работници и работници в месопреработвателната промишленост.

Дните, когато беше възможно да се нахрани четиричленно семейство с кокошка за 4 долара, отиват към своя край“, казва Бопаран.

Според него правителството на Великобритания не може да разреши проблемите си или да контролира инфлацията по някакъв начин. Освен това, намаляването на броя на работниците означава по-малък избор за действия, затова още дълго време в страната ще се наблюдават празни рафтове в магазините.

Честно казано, за потребителите това означава, че инфлацията скоро ще достигне двуцифрено число. Поради това ще се наложи да се инвестира в пълната автоматизация на много процеси, в които преди бяха заети работници“, отбелязва президентът на компанията.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"