fbpx

Dronamics с втора кампания за набиране на средства, до края на годината започва търговски полети

Платформата за финансиране на европейски технологични стартъпи SeedBlink провежда второто си набиране на средства за Dronamics, първата в света лицензирана авиокомпания за карго дронове. Рундът е година и половина след първата кампания на SeedBlink за Dronamics и позволява на настоящи и нови инвеститори да запазят и разширят дела си в разработчика и оператора на товарни дронове, уточняват от SeedBlink .

В основата на предложенията на Dronamics е революционният дрон Black Swan. Проектиран да осигурява доставки в същия ден, този усъвършенстван дистанционно управляван самолет се интегрира безпроблемно в съществуващите вериги за доставки, като осигурява надежден и ефективен превоз на товари. Използвайки съществуваща сертифицирана технология от първокласни партньори в областта на авиацията, както и първия по рода си дизайн, разработен от инженерния екип на Dronamics на световно ниво, дронът Black Swan представлява технологичен скок в индустрията.

Радваме се, че сме в основата на еволюцията на товарните дронове. Нашата цел е да променим начина, по който се транспортират стоки, като предложим по-бързо, по-ефективно и по-екологично решение, изтъква Свилен Рангелов, съосновател и главен изпълнителен директор на Dronamics.

Dronamics завърши успешно първия полет на пълно-мащабния си дрон през май 2023 г. и планира да започне търговски операции в края на тази година.

Настоящата кампания цели набирането на 2 млн. евро в рунд предшестващ серия А (Pre-Series A), ексклузивно чрез SeedBlink, и следва презаписаното набиране на средства през м. декември 2021 г., в което участваха над 200 инвеститори.

Минималната инвестиция за инвеститорите е 2500 евро (1000 евро за членовете на SeedBlink Club), което се счита за привлекателен праг за частни лица, имащи желание да станат акционери в компанията, целяща да промени начина, по който се осъществява логистиката на стоките по света. Рундът започва днес и ще приключи на 31 юли 2023 г.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"