fbpx

Фед призна, че турнето на Тейлър Суифт може да даде тласък на световната икономика

Според Федералния резерв на Съединените щати, турнето на певицата Тейлър Суифт наистина може да даде тласък на световната икономика.

Турнето радва нейните фенове, но също и американската икономика. Според последното издание на „Бежовата книга“, икономически доклад на американския Федерален резерв, отнасящ се за големите градове в страната, концертите на 33-годишната звезда имат реално влияние върху туризма, отбелязва CBS News, цитирано от capital.fr. В Чикаго, Филаделфия или Синсинати, градовете, в които Тейлър Суифт имаше изяви, хотелите бяха пълни до краен предел.

Компанията за пазарни проучвания QuestionPro изчисли, че нейното турне, наречено „The Eras Tour“, може да допринесе с добавянето на 5 милиарда долара към световната икономика. „Въпреки забавянето на темповете на възстановяването на туризма в региона, беше отелязано, че през май приходите на хотелите във Филаделфия са били най-големи след началото на пандемията, като основната причина за това е напливът от гости за концертите на Тейлър Суифт в града“, пише в „Бежовата книга“.

„Потресаващо“ въздействие

От своя страна Чикагското конгресно и туристическо бюро обяви миналия месец, че градът е поставил рекорд за заети хотелски стаи, отчасти благодарение на трите напълно разпродадени концерта на Тейлър Суифт в Soldier Field. Губернаторът на Илинойс изтъква, че данните за приходите на хотелите за 2023 г. вече са достигнали 308 милиона долара, надхвърляйки нивата преди Ковид-19.

Тейлър Суифт е сила, с която трябва да се съобразяваме“, казва Джули Калвърт, президент на туристическата агенция Visit Cincinnati, пред местния телевизионен оператор WKRC. „Икономическото въздействие на Тейлър Суифт е потресаващо, тъй като фенове идват от близо и далеч, за да присъстват на нейните концерти, пълнят хотелите, ресторантите и местните атракционни заведения“, продължава тя, изтъквайки, че влиянието на Тейлър Суифт върху туризма е доказателство за нейната способност да пленява публиката и да стимулира икономическия растеж.

През уикенда, в който певицата имаше концерти, хотелите в центъра на Синсинати са донесли 2,6 милиона долара, според изданието.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"