fbpx

Готвят санкции за концесионера на летище „София“

Министърът на транспорта Христо Алексиев остана недоволен от организацията и спазването на противоепидемичните мерки на летище София.

Виждам замърсени площи, лоша хигиена и струпване на хора, което повече не бива да се допуска. Увеличете дезинфекцията и следете по-стриктно за спазване на отстояние от 1.5 метра между хората и носенето на маски„, е разпоредил Алексиев по време на проверка на столичния аеоропорт. По думите му необходимо е да се промени организацията по обслужването на пътниците и да не се допуска струпване на хора при върхово натоварване.

Установено е, че не е спазен поетият от концесионера ангажимент в офертата за нивото на обслужването на пътници. Поради което министър Алексиев заключи, че е твърде вероятно след тази проверка да последва санкция, както е разписано в концесионния договор.

Заедно с представителите на всички компетентни институции са разгледани възможностите за намиране на ефективни решения. Министърът е разпоредил на ГД „Гражданска въздухоплавателна администрация“ още тази седмица да организира работна среща, на която всички отговорни органи, заедно с концесионера на летище София в детайли да начертаят възможните решения за подобряване на обслужването на пътниците и противоепидемичните мерки на летище София.

Алексиев е настоял да се направи всичко необходимо за оптимизирането на т.нар. тесни места, където се чекират пътниците, както и вентилационна система да продължи да работи на максимален капацитет.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"