С New World Безос завладя и гейминг пространството

С New World Безос завладя и гейминг пространството

New World вече е най-играната игра с повече от 800 000 ежадневни играчи и то само 10 дни след пускането й на пазара.

Оказа се, че задкулисно Джеф Безос или по-скоро новата му компания Amazon Games са разработили сензацията в гейминга. Тяхната игра New World е толкова успешна, че е трудно да се опише в една страница.

Да започнем с числата. През последните дни хората буквално не излизат от играта поради опасения, че няма да могат да се върнат на сървърите. В пикови часове, напримерно 18:00 вечерта, е буквално невъзможен достъпът до сървъра. Чака се на опашки от 1000 човека, което отнема над 3 часа само за да влезете в играта.

Това е трудно да се постави в перспектива. Корпорация като Amazon с всичките си ресурси и планиране не успяха да предвидят и да се подготвят за огромният наплив от играчи, които играта генерира и съответно не са предвидили и инфраструктурата и количеството сървъри, които ще трябват. Предполагам, че Безос не я е пуснал на „лаптопи“, но в момента играта буквално трудно се играе поради количеството геймъри, което ме навежда на мисълта, че дори съвременните технологии не са достатъчни за да се обслужат колосалното количество играчи.

В момента играта надминава установени имена в гейминга като класическата DOTA2 (Defence of the Ancients) на Steam и гигантската WoW (World of Warcraft) на Blizzard, често представяна като най-успешната ММО игра някога. Също така в момента New World е по-играна и от най-играната игра някога – LoL (League of Legedns) на Riot Games.

Сякаш от нищото корпорацията завладява още един сектор от нашия живот – онлайн геймингът.

В играта избираш как да изглежда героят ти и след това възможностите са пред теб, както обичайните PvP (играч срещу играч) битки и сякаш безкрайни куестове за всевъзможни материали, играта предлага и революционен пазар с цени, които се менят в реално време.

Освен това играчите избират своя фракция и след това участват (ако се доредят, тъй като съм чувал, че опашките са от над 200 човека) във войни между фракциите, които променят собствеността на градове в играта.

Може би най-накрая се срещаме с една наистина оптимизирана MMO игра. Има всичко, което един геймър би искал и би се зарибил да вкарва над 10 часа от денонощието си в нея. Каквото и да стане от тук нататък с New World, определено Безос им показа как се прави.

***
По материали от eurogamer.net; gamesradar.com; en.wikipedia.org
Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"