fbpx

Последната версия на Firefox преработва функция си за инкогнито сърфиране

Mozilla пуска най-новата си версия на браузъра Firefox с акцент върху поверителността, достъпността и персонализирането.

Новата версия ще включва редица функции, но един забележителен акцент е въвеждането на бутон за бърз достъп за режим на частно (инкогнито) сърфиране, който можете да закачите на вашия работен плот. Това е метод, предназначен за лесен достъп до функцията, която обикновено се намира в иконата с тройна лента в горния десен ъгъл на браузъра или при щракване с десен бутон върху иконата на Firefox в лентата на задачите на Windows с мишка. Въпреки че не е изключително досадна, тази функция изисква някои допълнителни стъпки за тези, които искат да я използват.

Освен това режимът за частно сърфиране на Firefox получи някои актуализации на дизайна, включително ново лого и автоматична тъмна тема, за да можете да правите по-добра разлика между стандартния браузър и частното сърфиране. Тези надстройки добавят към възможностите на тази функция неща като пълна защита на бисквитките и HTTPS по подразбиране, които Mozilla добави към частното сърфиране миналата година.

Друга функция на най-новата версия на браузъра на Firefox ви дава подбран изглед на до 25 от вашите наскоро затворени раздели. Вече няма да ви се налага да търсите в хронологията си за стари раздели, като според компанията тази функция е различна от другите браузъри, които може да показват само често посещавани раздели, а не наскоро посетените такива. За много потребители те са едни и същи, но може да включват и еднократни страници, които няма да имате нищо против да прегледате отново, без да ги търсите отначало. Освен това с тази функция можете също да видите последните три активни раздела от синхронизирани мобилни устройства, което също е някакъв вид удобство.

Mozilla добави и преки пътища за продуктивност към новия Firefox под формата на PDF редактор, който ви позволява да добавяте подписи към документи преди печат. Освен това, браузърът има функция за разпознаване на текст, която работи за macOS 10.15 и по-нова версия и ви позволява „да копирате само текста, така че да можете да споделяте и съхранявате, без да се налага да го въвеждате отново ръчно“, заявиха от Mozilla в публикация в блога си.

Най-новата версия на Mozilla идва след като стана ясно, че браузърът е актуализиран до своята 100-та версия през май. Firefox отдавна е иновативна марка, която е установила концепцията за раздели в уеб браузърите от самото си създаване.

Въпреки че Firefox остава сред първите пет браузъра с най-много потребители в световен мащаб, той се нарежда на четвърто място със 7,28% от потребителите на настолни компютри през септември, според StatsCounter.

Това е лек спад от 7,86% сред потребителите през май при същия ранг. За сравнение, Safari на Apple представлява 8,93% от потребителите на настолни браузъри в света, потребителите на Microsoft Edge са 10,81%, а потребителите на Google Chrome остават на върха с 67,34%.

Лично аз обаче ще продължавам да използвам, „оупенсорс“ браузера ми на име “Brave”, тъй като е с вградена непроследяваща търсачка. Въпреки това ъпдейтът на Firefox звучи добре и е браузера, който използвам в офиса.

По digitaltrends.com
Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"