fbpx

Hertz купува 65 хиляди е-автомобила Polestar

Фирмата за коли под наем Hertz Global Holdings обяви плановете си да закупи през следващите пет години до 65 000 електрически превозни средства от шведския производител на EV Polestar, съобщава Ройтерс. Тове е най-новият ход на фирмата за добавяне на модели с нулеви емисии, след което акциите на Hertz поскъпнаха с 1,75% в понеделник.

Hertz уточнява, че автомобилите Polestar ще бъдат налични от тази пролет в Европа, а по-късно през 2022 г. в Северна Америка и Австралия.

Базираната във Флорида компания за коли под наем заяви, че първоначално ще поръча седана Polestar 2.

През октомври Hertz обяви поръчката си за закупуване на 100 000 електрически автомобила от Tesla Inc, предимно Model 3. През март Hertz добави SUV Model Y на Tesla към своя автопарк от електрически превозни средства.

Polestar, която е основана от китайската Geely и Volvo Cars, ще се слее тази година с компанията за придобиване със специална цел (SPAC) Gores Guggenheim Inc.

Партньорството на Hertz „ще донесе невероятното изживяване от шофирането на електрическа кола за по-широка аудитория, удовлетворявайки голямо разнообразие от краткосрочни и дългосрочни изисквания за мобилност на нашите общи клиенти“, заявява главният изпълнителен директор на Polestar Томас Ингенлат.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"