fbpx

Кабинетът готви консервативен, но отворен за промени Бюджет 22

Служебното правителство изготвя основите на бюджета за 2022 г., като проектът ще бъде внесен при сформиране на парламента след изборите на 14 ноември.

Това заяви премиерът Стефан Янев в отговор на граждани при поредното си участие в рубриката „Властта говори! Открито“ в страницата във „Фейсбук“ на Министерския съвет.

Той изтъкна, че акцентите в бюджет 22 ще зависят от новосформирания парламент.

Това, което ние ще предложим, ще бъде достатъчно консервативно, но и достатъчно отворено като възможност, за да може партиите в парламента да определят приоритетите при харченето на парите„, обясни Янев.

Той обърна внимание на средствата, които ще бъдат предложени като бюджет на агенция „Пътна инфраструктура“. По думите на Янев, практиката досега е била да се залагат 400-500 млн. лева бюджет, които далеч не са достатъчни, за да покрият разходите за пътното поддържане и текущи ремонти,.

Необходимите средства са били 1.5-2 млрд. лева на годишна база. Така нужните пари са се раздавали с министерски постановления или в края на годината от излишъка от държавния бюджет, по един начин, който обяснихме във връзка със строежа на АМ Хемус„, изтъкна Янев.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"