fbpx

Казахският газов оператор почти удвои печалбата си

По данни на казахските медии, националният оператор в областта на газоснабдяването в Казахстан – „КазТрансГаз“, е получил чиста печалба според международните стандарти за финансова отчетност (МСФО) в размер на 253,752 милиарда тенге (597 милиона американски долара).

Според консолидирания финансов отчет на компанията, чистата печалба на „КазТрансГаз“ според МСФО се е увеличила 1,7 пъти в сравнение с аналогичния период за 2020 година, пише Blacksea-caspia.

От Казахстан съобщават още, че брутната печалба е нараснала 1,6 пъти и е стигнала до 133,16 милиарда тенге (315 милиона американски долара), а оперативната печалба е стигнала до 315 милиона американски долара.

В същото време, приходите от договорите с купувачите са се съкратили с 10,8 процента и възлизат на 1 милиард американски долар).

Освен това, от началото на тази година, активите на компанията са нараснали с 9,2 процента и са стигнали до 6 милиарда американски долара. Собственият капитал на компанията е нараснал с 18,3 процента, достигайки 3,9 милиарда американски долара. Задълженията на компанията са намалели с 4,5 процента и са спаднали до 2 милиарда американски долара.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"