fbpx

Кирил Петков още не знае дали отново ще е министър

Служебният министър на икономиката Кирил Петков заяви, цитиран от БНТ, че още не е провел разговор с президента Румен Радев и не знае дали ще бъде част от следващото служебно правителство.

Това става само три дни преди президентът да обяви състава на следващия служебен кабинет. По-рано от „Дондуков“ 2 съобщиха, че държавният глава ще разпусне парламента на 16 септември, четвъртък, когато и ще обяви имената на служебните министри. Очаква се някои от настоящите членове на кабинета да запазят местата си, въпросителната обаче за Петков и финонсивия министър Василев остава.

Кирил Петков отново е отказал да коментира дали ще обяви свой политически проект. „Докато сме служебни министри ще си вършим работата като такива. Това ни е и днешният фокус, дошли сме тук да говорим с хората, да чуем техните мнения и да ги обединим с нашите стратегии за Плана за възстановяване, в който един от приоритетите са индустриалните зони„, изтъква той пред БНТ.

Петков и Василев са на посещение в Раднево и Стара Загора. Двамата се включиха и в подписката за запазване на въглищния комплекс и работните места, която вече събра подкрепата на над 100 хиляди души. Министър Петков отрече срещата да е предизборна и посочи, че е обещал на синдикатите да дойде на място.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"