fbpx

Комитова натисна ВиК Холдинга да заработи по-активно

Строителният министър Комитова е настояла за ясна визия за развитието на ВиК отрасъла и оптимизиране работата на ВиК холдинга, като се активизират дейности по стабилизиране на водния сектор в страната.

 „Крайно време е дружеството да заработи на пълни обороти, да окаже реална подкрепа на този стратегически сектор и да се погрижи за ВиК-та в страната и хората“, заявява Комитова по време на среща с ръководството на „Български ВиК холдинг“ ЕАД.

Министърът е поискал ясна стратегия за работата на холдинга в бъдеще и е настоял ръководството му да задълбочи сътрудничеството с ВиК дружествата. Необходимо е да се оказва не само финансова, но и експертна помощ на водните оператори и да се осигурят различни източници на финансиране.

Припомняме, по време на изслушване на шефа на КЕВР Иван Иванов в парламента стана ясно, че ВиК дружествата в страната имат сериозни проблеми, най-вече в осигуряване на средства за инвестиции в дейността си. Голям проблем пред тях са и ниските средни заплати на служителите, които не позволяват задържането на качествени кадри в сектора.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"