fbpx

Няма да има кабинет на „Има такъв народ“, Слави Трифонов оттегля предложението

Лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов обяви, че партията му утре няма да внесе в пленарна зала за разглеждане и гласуване състава на проекто-кабинета и номинацията за премиер.

В изявление в ефира на телевизия 7/8 Трифонов припомни заявеното от ИТН, че ще прави кабинет, само ако бъде подкрепен от другите две партии на протеста – Демократична България и „Изправи се! Ние идваме!“, които официално отказаха да подкрепят предложението за ново правителство.

Трифонов обяви също така, че партията няма да подкрепи каквото и да е друго предложение за кабинет в рамките на този парламент. Но допусна, че може да се сформира такъв между Демократична България, „Изправи се! Ние идваме!“, ДПС и ГЕРБ, които да управляват, както са го правили и преди.

Ние отиваме на избори, заяви Трифонов и направи третия си анонс, че на предстоящите президентски избори „Има такъв народ“ ще подкрепи президента Румен Радев за втори мандат. „Защото той най-много изпълва със съдържание представата ни за президент на България“, заяви Слави Трифонов и изрази убеденост, че с подкрепата на ИТН Радев ще спечели още на първи тур.

Ако партиите в този парламент не успеят да излъчат кабинет е много вероятно в края на октомври да имаме избори 2 в 1 – парламентарни и президентски. Възможната дата за това е 24 октомври.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"