fbpx

Министри уведомиха медиите, че говорят с „Лукойл“ за цената на горивата

Министрите на енергетиката и на икономиката, Христов и Стоянов събраха медиите, за да направят 5-минутно изявление без отговори на въпроси.

Стана ясно, че днес е проведена среща с ръководството на Лукойл по повод цените на горивата у нас. Единственият резултат от нея е, че се създава съвместна работна група, която да обсъди възможността за намаляване цените на горивата за крайния потребител.

По думите на двамата министри стана ясно, че са били мотивирани за действия в тази посока от срещите си с работодатели и синдикати, на които е станало ясно, че бизнесът страда от високите цени на горивата. За физическите лица те се намаляват от отстъпката от 25 стотинки, договорена от кабинета Петков, но за бизнеса са реалните, отбеляза министър Стоянов.

И двамата с Христов изразиха надежда дейността на работната група да доведе до облекчаване на бизнеса.

След 5-те минути те отказаха да отговарят на въпроси, изтъквайки, че това ще направят, когато има реални резултати от функционирането на работната група. Бяха направени опити за питания по темата природен газ, но министрите си тръгнаха, без да обръщат внимание.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"