fbpx

Morgan Stanley увеличи двойно риска от Брекзит „без сделка“

Анализаторите на Morgan Stanley увеличиха двойно – до 40 %, прогнозите си за риска Великобритания и Европейският съюз да се разделят без търговско споразумение. Това става, след като Великобритания сигнализира тази седмица за готовност да се откаже от преговорите за Брекзит, съобщава Ройтерс.

От Morgan Stanley все още очакват благоприятен изход със сделка, но вероятността силно е намаляла, се казва в коментара на банката, който подчертава прогнозата за труден изход.

Агенцията цитира и главния преговарящ от ЕС Мишел Барние, който заявява, че съюзът все по-сериозно се подготвя за Брекзит без сделка, като в същото време предупреждава, че „никой не трябва да подценява практическите, икономическите и социалните последици от сценария„ без сделка“.

Вицепрезидентът на Европейската комисия Марош Шефчович от своя страна призова Великобритания да се откаже от проекта за промени в законодателството, които ще наложат отпадане на ключови части от Споразумението за Брекзит и правят на практика невъзможно сключването на сделка до края на годината.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"