fbpx

Нова акция срещу нзаконни таксита в София

ГД „Национална полиция“, Икономическа полиция, ИА „Автомобилна администрация“ и Националната агенция по приходите са провели нова съвместна акция срещу нерегламентиран таксиметров превоз на пътници в София, съобщават пресцентровете на ведомствата.

Обект на операцията са били незаконни действия през мобилно приложение, което работи основно в големите градове на страната и предлага широк спектър от транспортни услуги, в това число и таксиметров превоз на пътници.

За проверките отново е използван спосолът „таен клинет“, като те са се концентрирали в района на летище София и паркинг на голяма търговска верига.

В единия случай е установено, че водачът работи с личния си автомобил, а във втория – със служебен, собственост на частна фирма. Двамата шофьори не са издали платежни документи за предлаганата услуга и нямат лиценз за извършването на превоз на пътници срещу заплащане.

Водачите са санкционирани, а превозните средства са спрени от движение, като са свалени номерата и са иззети документите на автомобилите. По случаите са образувани преписки.

МВР, ДАИ и НАП обещават операциите по контрол на нерегламентираните таксиметрови превози да продължат.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"