fbpx

Няма да има втори кабинет на Продължаваме промяната

Час преди изтичане на едноседмичния срок и срещата с президента Радев, кандидатът за премиер на ПП Асен Василев обяви на пресконференция в парламента, че ще върне на държавния глава мандада неизпълнен. Причината е, че Продължаваме промяната не са успели да осигурят подкрепа на поне 121 депутати. Стигнахме до 117, уточни Василев, без да посочи, кои са двамата нови поддръжници (до момента ПП имаше подкрепа на 115 депутата).

Асен Василев не пожела да коментира бъдещите действия на ПП при евентуално получаване на третия проучвателен мандат от БСП, ДБ или Има такъв народ.

По повод партията на Слави Трифонов Василев недвусмислено използва народната поговорка, че „Само глупаци настъпват една и съща мотика два пъти“.

Оттук насетне предстои президентът Радев да връчи втория проучвателен мандат на ГЕРБ, които вече заявиха, че ще го върнат, след което да избере на коя от другите групи в парламента ще даде последния мандат за съставяне на кабинет. В последните дни и БСП, и ИТН заявиха, че ако го получат, ще направят опит за съставяне на кабинет, а по-рано днес и ДБ обяви същото, изтъквайки, че ще стъпят при преговорите на предложената от ПП програма, която ще бъде надградена.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"