fbpx

Газпромбанк обмисля изтегляне от Швейцария

Газпромбанк проучва възможността за продажба на отделни активи или на целия си швейцарския бизнес. Това се казва в съобщение на дъщерното дружество на банката в Швейцария, цитирано от ТАСС.

В обявление нта Съвет на директорите на OOO Gazprombank (Швейцария) се казва, че Gazprombank (акционерно дружество), единственият акционер на банката, е решила да проучи възможни стратегически варианти за бъдещата дейност на банката. Тези опции включват, наред с други неща, евентуална продажба на отделни активи или продажба на бизнеса като цяло.

Отбелязва се също, че банката все още не прави предложения или обещания за сделка, но вече преразглежда своята бизнес стратегия, включително търсене на инвеститор. Ако се намери купувач, банката очаква да приключи сделката до края на третото тримесечие на 2022 г.

Припомня се, че Европейският съюз започва работа по седмия пакет от санкции. По-специално се обсъжда изключването на руската Gazprombank от SWIFT. Банката вече е под американски санкции, но те не се отнасят за дъщерните й дружества.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"