fbpx

Оръжейният Rheinmetall очаква 60% ръст на приходите

Най-големият производител на въоръжение в Германия, Rheinmetall, очаква още по-бърз растеж през 2023 г., в сравнение с миналата година, поради увеличеното търсене, свързано с войната в Украйна. В началото на годината оръжейната компания влезе в DAX, основния германски борсов индекс, като измести от там медицинска компания, пише RFI.

Сто милиарда евро е общата сума, която канцлерът Олаф Шолц заяви преди година, че иска да инвестира в отбраната. Торта, от която всички производители на оръжия се надяват да отрежат парче, като се започне с най-големия от тях – Rheinmetall. „С нашите продукти искаме да участваме в увеличаването на бюджетите за отбранителните ни способности“, обясни Армин Папергер, президент на компанията.

През 2023 г. се очаква оборотът на Rheinmetall да нарасне с 15 до 17%, за да достигне около 7,5 милиарда евро. От гледна точка на печалбата, това е ръст с 61% в сравнение с миналата година. Германците, които до сега бяха по-скоро пацифисти, откриха привлекателността на военните действия.

За една година Rheinmetall удвои стойността си на фондовия пазар. И именно в Украйна, на място, компанията иска да построи следващия си завод за производство на танкове.




Имате възможност да подкрепите качествените анализи, коментари и новини в "Икономически живот"